Piet Ligtenstein overleden

Bericht geplaatst op 01-05-2020

Op de gezegende leeftijd van 100 jaar is ons lid van Verdienste Piet Ligtenstein in de vroege ochtend van 25 april in zijn slaap overleden. Piet is lid geworden in 1931 en is 89 jaar lid van Rood en Wit geweest!! Hij heeft 144 wedstrijden in het eerste gespeeld. De crematie zal, mede in verband met de huidige situatie, in besloten kring plaatsvinden.


In Memoriam Piet Ligtenstein

Piet Ligtenstein, oud speler, oud bestuurslid, Lid van Verdienste en oudste lid van onze club, is op 25 april jl. in zijn slaap overleden.

Piet, geboren in 1919, werd lid van Rood en Wit in 1931 en debuteerde op 16-jarige leeftijd in het eerste. Zijn playerlist nummer is 176, Piet speelde tussen 1935 en 1955 144 wedstrijden, maakte daarin 1167 runs, nam 60 wickets en 50 vangen.

Bovenal is hij een Rood en Witter in hart en nieren. Hij is bijna 90 jaar lid van Rood en Wit geweest!  Piet was ook een echte Spanjaardslaanman, die naast  Rood en Wit (en zijn topfunctie bij Albert Heijn), ook voor HFC 104 keer in de hoofdmacht uitkwam.

In augustus afgelopen jaar is zijn 100ste verjaardag uitvoerig gevierd door de familie, waarbij de Burgemeester van Zandvoort, de CEO van AholdDelhaize en de voorzitter van Rood en Wit acte de présence gaven en veel verhalen los kwamen.

Piet is de vader van Robert (ons erelid) en Willem (Rood en Witter actief bij VCC met graswickets) en opa van Bart-Jan, die nooit heeft gecricket, maar veel voor Rood en Wit heeft gedaan vanuit Inpromo.

Piet heeft de bijnaam: ‘Piet de Prater’; dat is misschien ooit begonnen in het veld, maar uiteindelijk kon Piet de meest mooie verhalen over cricket en voetbal vertellen, met alle details die er toe doen en dat alles met heel veel humor. Piet had niet alleen humor, maar genoot er ook van. Hij zat altijd op de eerste rij bij cabarets, altijd even enthousiast.

Wij wensen de familie sterkte en vooral veel mooie herinneringen toe! Daar heeft Piet wel voor gezorgd.

De crematie vindt, mede in verband met de Corona-maatregelen, in besloten kring plaats.
 

Huib van Walsem


Piet staat op deze foto vooraan, 3e van links.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder