Verslag cricketwedstrijd Hilkamp - Rood & Wit Dames te Utrecht (2014)

Ja, de kop is eraf. De Rood & Wit dames zijn weer terug. En hoe. Na het moeizame jaar 2012 en de voorzichtige poging met 2 wedstrijden in 2013 was het nu weer de beurt aan Rood & Wit om weer officieel aan de competitie mee te doen. En een wedstrijd tegen de dames van Hilkamp (een combinatie team van Hilversum en Kampong) was een ideale tegenstander om een nieuwe start te maken.

Als eerste de opstelling, want deze was van een toch wel bijzondere samenstelling. Er kon wel gesproken worden van een echt zusjes-team. De gezusters Paree, Jetkse en Vera,  gaven het 1e voorbeeld van de dartele jeugd. Daarnaast de weer terug op het nest gearriveerde zussen Siegers, captain Heather en Silver. De dames Van Muiswinkel, Emma en Kitty, moesten de ervaring inbrengen. En ongetwijfeld dat Fréderique van Arkel en Yasmine Sardha ook in een ver verleden enige familie-relatie hadden.  Stamboomonderzoek zal dit uit moeten wijzen.

De oplettende lezer zal slechts tot het aantal van 8 komen, maar dit was zo afgesproken met de tegenstander. Hilkamp was een bonte verzameling van cricket-dames. Met Ingrid van der Elst, eigenlijk Mrs NL Cricket, van bijna 60 jaar en andere zeer ervaren dames. En daarnaast was dit team aangevuld met enkele startende cricketers. Al met al alle randvoorwaarden aanwezig voor een leuke wedstrijd. Voor de tactici onder ons vergt 8 tegen 8 een andere benadering in batten, want slechts een beperkt aantal batslieden en, misschien nog wel lastiger, de fieldplacing. Een 3-3 veldverdeling of toch maar 2 man aan leg en de rest aan off?

Na gewonnen toss mocht Rood & Wit eerst batten. De dames Van Muiswinkel, maar helaas mocht het voor Kitty niet lang duren. Gelukkig dat Fréderique en Emma gestaag aan een partnership bouwden met goed runnen. Toen Emma met 21 runs run out ging op een stand van 42 in over 12 kwam Heather in. Van belang was voor haar om de anchor role te spelen. Zonder al teveel risico de innings bij elkaar houden en bouwen aan een goed en verdedigbaar totaal. Met Fréderique kwam een partnership van 64 runs, waarbij zij eindigde met een persoonlijke score van 22 runs. Heather ging gestaag door met het scoren van boundaries, maar zeer tegen haar zin lukte het niet om een 6 te slaan. Uiteindelijk sloeg zij de gewenst zes, waarbij zij al rennend de bal ging halen. Dit omdat ze dat beloofd had aan de tegenstander. Ze wist alleen niet dat ze juist op 99 stond. Gelukkig raakte zij niet haar concentratie kwijt en eindigde zij op een score van 105 not out. De 1e echte century van dit seizoen is een feit. Totaal dus een zeer acceptabel totaal van 188 runs, Yasmine eindigde op 6 not out.

Terwijl wij de prima lunch van Floris Jansen tot ons mochten nemen, konden we gelijk onze andere tegenstander Kampong I op het 1e veld zien spelen. Maar uiteraard moest weer snel het actieve onderdeel van het spel worden opgepakt. Met wicketkeeper Vera begonnen Jetske en Heather met bowlen. Meteen in de 1e over pakte Heather (1 voor 1 in 3) al een wicket en was de toon gezet voor hoe de dames de wedstrijd gingen uitspelen.  Daarna was het de beurt aan het spinnerscombo met Yasmine (3 voor 11 in 4) en Silver 1 voor 15 in 3). Met prachtige vangen van Jetske en Silver en 2x bowled liepen de zij door de batting line-up van de tegenstander. Helaas lukt het niet om hun topscorer uit te krijgen en was het aan de medium pacers Fréderique (1 voor 15 in 3) en good old Emma (0 voor 16 in 2) om het partnership te breken. Uiteindelijk lukte het om Jetske (1 voor 18 in 5) het finale wicket te pakken. Wat met name van belang was dat het eindtotaal van Hilkamp 82 runs bedroeg. Gezien het totaal kunnen we concluderen dat de Rood & Wit dames ook zonder de bijdrage van Heather deze wedstrijd hebben gewonnen.  

Dank aan ouders Paree, liefde Bart (van Emma) en de gehele familie voor hun morele support. Ook umpire Joost, die, net geslaagd, zijn 1e wedstrijd floot. Goed om te zien dat dames optimaal ondersteund worden in hun zoektocht naar de ideale cricketwedstrijd. Tot slot, voor velen reeds bekend, de Player of the Day award. Voor een bijzondere prestatie, een belangrijke bijdrage wordt deze wisseltrofee aan één van de speelsters toegekend. Alhoewel het zeer moeilijk was en de echter matchwinner misschien wel Heather was, ging de Player of the Day naar Yasmine voor haar bowlingbijdrage en zij zal dan ook de komende weken mogen genieten van deze trofee op de schouw in huize Sardha.       Op naar de volgende wedstrijd tegen Quick Hg op 17 mei.

Hans Peter van ArkelSponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder