Flamingotoernooi 2015

FLAMINGOTOERNOOI U19 2015

 

Rood en Wit was de trotse gastheer van de finalerondes van het Flamingtoernooi (U19) en van het FAST-toernooi (U14) op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus. Veel Rood en Witters hebben er in het stijdperk en langs de kant intens van genoten; we stonden als club weer eens in het zonnetje, dat uitbundig scheen de hele week - wat een bof. En dat allemaal dankzij de uitmuntende organisatie van CTC De Flamingo’s. Daarvoor bedanken we met een groot applaus onze eigen Flamingo-executive Japie Dickmann die er zoveel tijd en energie in heeft gestoken, en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt en geholpen hebben om er het cricketfeest van te maken dat het was!

Dit is een reportage van de reis die ons eigen Flamingoteam aflegde tijdens het toernooi. Over het FAST-toernooi leest u ongetwijfeld elders in deze Spriet.

 

Maandag 10 augustus: VRA 109 - Rood en Wit 115

 

Paul Polak heeft een prachtig wicket geprepareerd als we neerstrijken op VRA voor de eerste poulewedstrijd. Op papier moeten we dit winnen. In de overschatting schuilt echter het gevaar. Net als in de opstelling van VRA: welke verrassingen geboren na 1 september 1995 hebben zij in petto?

Jarrod Englefield, in zijn afscheidsjaar, is de trotse coach van ons Flamingoteam en op hem zijn de spelers al even trots. De trouwste der trouwste supporters Herman Vernout is erbij, en zal ons alle vier de wedstrijden steunen. Spelerouders en rijders Aryan (een inning lang umpire van square leg naar square leg, dank je wel Arie!), Hein en Kim (mental coaches), Gerard (manager met rode bungalowtent) en Johan (scorer) zijn er uiteraard ook. Net als Paddy (warming-up en een halve wedstrijd umpire, thanks Paddy!). En later op de dag Marike en Mr. Flamingo Jaap en ongetwijfeld vergeet ik nog andere trouwe fans. Alle ingrediënten derhalve aanwezig voor een topdagje jeugdcricket.

Alleen hebben we vandaag maar 10 spelers...totdat Anouk Roelfsema zich spontaan in cricketpak verkleedt. Klasse, Anouk, de door jou gelopen bye voor het laatste wicket zou nog hard nodig blijken!

Captain Pieter de Graaff moet vandaag Safraaz Sardha als speler missen door het trieste overlijden van diens oma, de moeder van Farie. Maar Saffie zou

Saffie niet zijn als hij toch boven alles wil cricketen en zijn maten steunen. En dus speelde Saffie wel mee op dinsdag, donderdag en vrijdag en zagen we Farie, Juliette en Yasmine de hele week meegenieten en steunen. Grote klasse en zo zou moeder Sardha het ongetwijfeld gewild hebben!

Naar de wedstrijd dan. Pieter wint de toss en besluit te batten. In het volste vertrouwen dat we in 40 overs dankzij onze kanonnen wel even een flink totaal gaan neerzetten.

De praktijk is anders. VRA trekt twee konijnen uit de hoge hoed genaamd Tariq en Shahir en die zwaaien alle kanten op. Gewoon met een four-piece bal. Ook captain Hugo Debaig en de broertjes Bloemen kunnen wel wat en VRA heeft er zin in. Thijs (2) en Pieter (10) zijn na 4 overs al vertrokken. Ajay en Klaas bijten zich gelukkig vast en het is hard werken voor de runs in een cruciaal partnership van 41. In de 21e over breekt VRA toch het taaie verzet van Klaas (10). Alexander (3) is geen lang leven beschoren. Als dan ook Ajay (21) sneuvelt is het 64 voor 5 en tevens code rood. Enter Kaelan, 12 jaren jong, voor niks en niemand bang. Hij en de twee keer zo lange Nicolaas houden hun wicket intact en sprokkelen 27 kostbare runs bij elkaar, totdat Nicolaas (5) op een totaal van 91 wordt gebowled. Jelte, Sam, Max (de Koning) en Anouk steunen Kaelan om de 40 overs uit te batten, maar als hij wordt gevangen (als topscorer met 23) is het afgelopen in de 37e over: we eindigen op slechts 115 all out, waarvan 34 extra’s.

Observatie van de verslaggever: technisch en mentaal oogde ons batten niet solide. Teveel batsmen gaven hun wicket makkelijk weg en lieten het over aan hun opvolger. Het lijkt alsof vanaf de eerste bal naar alles geslagen moet worden – as seen on TV in a T20. Verdedigen (en de instelling ‘je wicket is je leven’) zit niet in de boordcomputer. Is dit een endemisch Rood en Wit-probleem of een nationale tendens?

Hmmm…de mouwen moeten opgestroopt. Want verliezen van VRA, met morgen de lastige wedstrijd tegen toernooifavoriet ACC voor de boeg, kan betekenen dat we er gelijk – als gastheer – uitliggen voor de finaleronde.

Gelukkig is onze instelling in het veld er helemaal naar. Jarrod en Pieter hebben het elftal opgepept en doordrongen van vertrouwen in eigen kunnen. De gewone dingen heel goed uitvoeren, mannen en geniet van alles – dan komen de goeie acties en dus het zelfvertrouwen vanzelf.

Jelte van der Leij heet onze strike bowler en hij zal het hele toernooi van grote waarde blijken met de bal. Atletisch, kaarsrecht en trots, lichtvoetig en snel, altijd positief. En nu als oudere, bepalende Flamingospeler een voorbeeld voor zijn jongere teamgenoten. Net als Pieter, Ajay, Thijs en (later in het toernooi) Max Makkink. Da’s precies de filosofie van het Flamingotoernooi.

Jelte slaat twee keer toe in de 5e over (vang van Kaelan en captain Hugo clean bowled voor een duck) en dan heeft VRA er nog maar 10. Game on. VRA herstelt tot 35 in de 13e over als Kaelan de stumps van opener Vikram Singh ontwortelt. Nr. 4 Shahir Anwar heeft echter grootste plannen met zijn spierballen en ranselt alle bowlers het veld uit. 69 voor 3 na 21 overs. Tijd voor spin, denkt Pieter. Good move. Hijzelf bowlt zijn beste spell van het toernooi en aan de andere kant pakt Thijs het cruciale wicket van Anwar door een flitsende stumping van Alexander. Er volgen in rap tempo twee run-out plus een vang van Ajay op Pieters bowlen. Vier wickets voor 15 runs en de wedstrijd is gekanteld: 84 voor 7. Or is there a twist in the tail? Ja hoor, want wicketkeeper Sam Freeman legt het hoofd niet in de schoot. Harde klappen. Hele harde klappen. Het Rood en Wit-legioen heeft het niet meer. Maar Pieter geeft de bal flight en dip, Freeman mokert de bal naar long-off…en daar sluit Jelte zijn handen hoog boven zijn hoofd om de bal! Schitterende vang. Twee ballen later creëert Pieter een LBW. Stand 94-9 in de 28e over. Wedstrijd gespeeld? Dacht het niet. Want Oliver (lange paardestaart) en Lancelot (kleine paardestaart) Bloemen zijn er ook nog. Acht overs langs sprokkelen ze runnetje na runnetje en wat Rood en Wit ook loslaat, het tiende wicket valt maar niet. De 100 gepasseerd, 105, 109….het zal toch niet waar zijn, VRA moet nog maar 6 runs om te winnen en de sensatie is compleet. Wat ons redt is de bowlingdiscipline (22 extra’s tegen VRA 34) en…man of the match Kaelan. Want Lancelot Bloemen drukt een single naar backward point, zijn grote broer Oliver roept hem voor een tweede run terwijl Lancelot naar het danger end moet, en ze rekenen niet op de perfecte ingooi van onze Kaelan…Alexander doet de rest en we winnen met 6 runs!

Bowlingcijfers: Jelte 2-17 in 8, Klaas 0-15 in 7, Ajay 0-27 in 5, Kaelan 1-24 in 5, Pieter 3-14 in 8 en Thijs 1-10 in 2.

Ongeloof en tranen bij de broertjes Bloemen. Dolle vreugde in het Rood en Wit-kamp. En grote opluchting. But we did it. Morgen tegen ACC uit een ander vaatje tappen, dat wel.

 

Dinsdag 11 augustus: Rood en Wit 139 – ACC 184

 

…Want het trio Zulfiqar is ook maar menselijk en ACC kunnen we hebben, als we het écht, écht willen.

Dat is de bedoeling op dag 2 van het Flamingotoernooi, thuis om 13.00 uur op het hoofdveld, dat er prachtig bijligt en lonkt naar een spannend duel tussen twee teams met heel veel Dutch Lions. Aan elke kant 5 namelijk. Het grote verschil is echter de leeftijd van de twee teams: bij ACC 6 spelers tussen de 16 en 19 jaar en bij Rood en Wit slechts 3. Daarbij is de gemiddelde leeftijd van Rood en Wit 15.1 jaar, met afstand het jongste van de zes deelnemende teams.

Naar de wedstrijd. Wij worden vandaag versterkt met Vosse, ACC wint de toss en gaat batten.

Jelte vliegt in vanaf de Emaus-side en Safraaz vanaf de Spaniard-side richting openers Hamdan Khan en Ghopal Kandyoor. 8 overs verstrijken voor 20 runs. Jelte en Saffie zijn scherp, net als het veldwerk van Rood en Wit. Het wicket aan de Spanjaardslaan komt niet op. ACC is behoedzaam. Totdat ze voor een tweede run gaan en de arm van Nicolaas onderschatten: Ghopal run-out, stand 22-1. Entree van de eerste Zulfiqar: Saqib. Met groene schoenen (net zo groen als die van Sikander. Asad heeft oranje schoenen. Dat u het ook weet).  Saqib en Hamdan trekken meteen aan de honken met korte singles. Om daarna de bowlerij zoek te slaan, onder andere met twee kolossale zessen. Aan dat geweld komt gelukkig een einde in de 23e over door een scherpe run-out van Klaas. Hamdan Khan vertrekt voor 35, stand 97-2. Nu staan de twee meest eeneiïge der drieling in, Saqib en Sikander, met dezelfde groene schoenen. Het wordt er niet makkelijker op voor scorers Suresh en Johan.

Alweer Klaas weet een doorbraak te forceren door dangerman Saqib LBW te krijgen. Ook die bal bleef laag…de komende dagen zullen aan dat wicket aan de Spanjaardslaan-kant in alle wedstrijden veruit de meeste wickets vallen. Veel bowled, op ballen die niet opkwamen. 109 voor 3, maar nu staan Sikander en Asad Z in, it ain’t over till it’s over…In amper 7 overs komen er weer 40 runs bij. Dan weer een wicket: Jelte bowlt Sikander. Onze bowlerij raakt wat uit koers en de wides stapelen zich op. We zullen er uiteindelijk 34 weggeven. Teveel, mannen.

Onze équipe doet wat ze kan, pakt nog Ratha Alphonse (LBW door Saffie) en Ashir Khan (run-out) maar de teller bleef gestaag doortikken: ACC 184 voor 6 in 40 overs.

Bowlingcijfers: Jelte 1-27 in 8, Safraaz 1-26 in 8, Ajay met pech 0-31 in 8, Pieter 0-32 in 5, Klaas 1-39 in 6 en Kaelan 0-25 in 5. We gaan natuurlijk voor de overwinning. 4 ½ per over is te doen, maar je moet het wel 40 overs volhouden, het totaal mentaal per 10 runs afknabbelen en vooral wickets in handen houden. En een meter voor je crease staan aan de Spanjaardslaankant met je bat op de grond. Ajay en pinchhitter Alexander gaan ervoor. Maar de aanval (Sikander Zulfiqar en Jim Dukker) is ervaren en bowlt netjes (ACC geeft uiteindelijk 21 wides weg tegen RW 34. Dat verschil moet je in runs weer goedmaken). Toch lukt het Ajay en Alexander om singles te vinden en een enkele boundary te slaan. Met 30 uit 10 overs is hun opening geslaagd en een platform gelegd. Alexander (10) gaat dan echter gebowled en tien runs later moet ook Thijs (2) met LBW inrukken. Nu is het aan Ajay en Pieter als meest senior batsman om het roer in handen te nemen en het jonge RW-scheepje een eind richting veilige haven te loodsen. Dat lukt ze goed, zij het met 3 per over. Jammer genoeg wordt Ajay, die 22 overs heeft gestaan voor een onbetaalbare 30, dan gevangen en drie ballen later Saffie (0) gebowled. Stand 72-4 in de 24e over. Pieter staat er nog en krijgt gezelschap van Klaas. Spinners Asad (off) en Saqib Z (leg) doen de deur dicht. Pieter (25) gaat gestumped in zijn poging te versnellen want de vereiste run-rate klimt naar boven de 9. Kort achter elkaar vallen dan ook de wickets van Kaelan en Nicolaas en opeens is het 93 voor 7 na 32 overs. Einde oefening, zou je zeggen. Klaas bat echter onverstoorbaar door en dat toont zijn karakter: never give your wicket away. De ballen komen nu van het midden van zijn bat en hij slaat twee prachtige vieren. Klaas krijgt gezelschap van Jelte (10) die ook met vrolijke klappen het publiek wil vermaken. Vosse de Vries en Max de Koning verlenen ook nog bijstand aan Klaas die met een fraaie 30 not out blijft. De koek is op: 139 in 39.5 overs. Ondanks de nederlaag belangrijk: we hebben de overs uitgebat.

ACC wint dus afgetekend en blijkt daarmee een dag later ook eerste in onze poule te zijn geworden (want verslaat VRA ruim). In de andere poule is Excelsior/Hermes/Sparta (alias Schiedam) de winnaar en HCC tweede. Er zijn daar op het kleine veld van Gaushia in Rotterdam zelfs twee centuries geslagen, door Reinier Kalis (HCC) en Rens Heinsbroek (Schiedam).

De halve finales voor donderdag zijn daarmee bekend: Rood en Wit-Schiedam en ACC-HCC.

 

Donderdag 13 augustus: Halve finale  Rood en Wit 109 – Schiedam 124

 

Daar zijn we dan: de halve finale - een mooi affiche en en herhaling van vorig jaar toen Rood en Wit won van de Schiedam-combinatie in een thriller. Toen op Hermes DVS. Kunnen onze jongens deze stunt herhalen thuis?

Jarrod heeft zijn team al ready for combat gedrild in de kooien. Terug van vakantie is Max Makkink, met veel Flamingo-ervaring van vorig jaar in de tank. Max de Koning is daardoor 12e man.

Schiedam (Excelsior/Hermes/Sparta) gaat batten na gewonnen toss. Het is 13.00 uur en de thermometer wijst bijna 30 graden aan. Umpires Ruud Kaulingfreks en Rob Dhondai schuilen onder hun hoed. Jelte en Saffie staan met dampende neusvleugels klaar om openers Luca Borrani en Bob de Leede een warm onthaal te geven.

Op de eerste bal van de vierde over (Saffie) gaat Schiedam voor een riskante tweede run en Thijs is er als de kippen van zijn vader bij om de bal te strepen naar Alexander: 15 voor 1. Goed begin!

Gijs Kroesen en Borrani raken een paar ballen goed, er zijn weer de (on)nodige wides ook, maar het partnership wordt gebroken door Saffie met een prima vang van Alexander achter de palen: 33 voor 2 na 7 overs. En hierna valt er elke 10 runs en 3-4 overs een wicket. Eerst een clean bowled van Ajay. Dan een prachtige vang (de gevaarlijke Gijs Kroesen) op deep midwicket van Thijs op het bowlen van Pieter. Vervolgens gaat ex-centurion Rens Heinsbroek LBW op Pieter. En twee overs later cleant Jelte mej. Cher van Slobbe. Rood en Wit on a roll – 75 voor 6 na 20 overs!

Niet alles gaat perfect. Want we laten drie run-outs liggen en Sam Ruijgrok, die er 21 zou maken, wordt op 2 gemist. Ook geven we 26 wides en 3 no-balls weg. Uiteindelijk zal dit ons toch de das omdoen.

Na een (very lucky) partnership van 39 gaat Ruijgrok caught and bowled door Saffie. Jelte ruimt daarna de nrs. 8 (bowled) en 10 (LBW) vakkundig op, en na een flitsende run-out van Ajay hebben we Schiedam all out op 124 na 34 overs.

De bowlerij: Jelte 3-20 in 6, Saffie 2-31 in 8, Ajay 1-21 in 8, Pieter 2-27 in 6, Kaelan 0-15 in 3 en Klaas 0-7 in 3.

Prachtig gedaan tegen een team dat in hun 2 voorgaande wedstrijden 461 runs heeft gemaakt. Maar er is wel dat knagende gevoel: 30 runs teveel…

Terwijl het terras en de tribune vollopen met duizenden mensen, trekken Ajay en Thijs naar de wickets om een platform te leggen voor een finaleplaats voor Rood en Wit.

Ajay timmert een 4 op de eerste bal, Thijs en hij spelen twee viertjes om het hoekje in de volgende over. 15 voor 0 na 2 overs, gaat lekker zo! O, Fortuna: Ajay (10) krijgt de enige bal waarmee je zijn solid defence doorbreekt, de perfecte yorker op offstump. 16 voor 1. Pieter en Thijs gaan daarna voortvarend verder: er zijn singles, tweetjes die drietjes worden door misfields, en opeens staat het 39 voor 1 na 5 overs. Zeeën van tijd: 35 overs voor 86 runs met 9 wickets in handen.

Dan probeert Thijs (15) een bal teveel om het hoekje te slaan, en ziet zijn palen sneuvelen, jammer, net toen consolidatie nodig was. Een klein drama wordt een groot drama als Klaas Pieter roept voor een tweede run. Maar Klaas is een beetje moe en de arm van de 18-jarige fielder een beetje sterk: Klaas run-out voor 0. Tijd voor consolidatie die moet komen van Pieter en Max Makkink. En inderdaad, de hoop keert terug in Haarlemse harten want Max is supergefocust om alles te blokken wat maar in de buurt van zijn stumps kan komen of laag kan blijven. Bat helemaal op de grond. As cool as a cucumber. Pieter levert de agressie voor af en toe een single of een tweetje. En aan alles bij Pieter kan je zien: ik win die pot  voor mijn team, voor mijn club. Meer dan 2 per over hebben we namelijk niet nodig. Accumuleren. Percentage cricket. Max ranselt een viertje en Pieter een drietje, en dat slaan we niet af natuurlijk. Stand 76 na 16 overs: nog maar 49 in 24 overs…met 7 wickets in de tank. Heel Rood en Wit langs de kant. De spanning is te snijden.

Als, ja als…als toen Max niet twee keer achter een outswinger aan was gegaan. Dan was ie misschien niet gebowled…door een bal die niet opkwam…aan de Spanjaardslaankant. Als, ja als….als Pieter niet twee keer achter een outswinger aan was gegaan…om de derde eindelijk te edgen….als, ja als… Op 86 zijn Max (13 hele goeie runs) en Pieter (28 hele goeie runs en een captain’s innings) gesneuveld. Max Hoornweg (kleinzoon van Ruud Onstein) heeft ze beide te pakken.

Maar nog altijd hebben we 21 overs en 5 wickets in handen. Kaelan (3) vecht zich in, er komen samen met Saf 6 runs in 5 overs, maar hij wordt gevangen van een boogje. Saffie levert 27 ballen lang heldhaftig verzet in een partnershipje met Alexander…maar net als hij eindelijk een paar losse ballen heeft gekregen wordt hij gevangen op een top edge. 99 voor 7 en high drama in the Red and White stadium. Alexander krijgt gezelschap van Nicolaas. Nicolaas blokt alles onder luid applaus van de tribune, terwijl Alexander zorgt voor de hits onder nog luider applaus. Een viertje van zijn bat brengt de 100 op. Vijf lange overs lang duurt dit partnership en het scorebord kruipt tergend langzaam naar 108.

Is there a twist in the tail? Natuurlijk. Dit is cricket. En niet zomaar cricket. Flamingocricket, mevrouw. Left-arm spinner Roel Verhagen zit in zijn 8e en laatste over. Uitblokken? Nee, dat is niet Alexanders stijl. We moeten namelijk nog 17 runs maken. Hij gaat ervoor, raakt hem half en…gaat caught and bowled. Muis (10) heeft het fantastisch gedaan en moet inrukken en de hele tribune is muisstil.

Jelte neemt als nummer 10 zijn guard, gaat staan, tilt zijn bat op en…gaat gebowled. Nog meer stilte. Verhagen op een hattrick. Maar dan hebben we nog Sam, die er dit jaar in de U16 59 not out heeft gemaakt. Een vechter en een snelle runner.

Last men standing…Hoornweg en Verhagen zijn uitgebowled en alleen Kroesen heeft nog twee overs. Nicolaas heeft al 11 ballen geblokt en een overtje Kroesen kan hij ook nog wel aan. Maar dan, maar dan….krijgt hij de perfecte bal: inswinger richting legstump, legcutter naar de offstump…de palen rinkelen, the death rattle…it’s all over, Schiedam explodeert en Haarlem implodeert. Rood en Wit moet het hoofd in de schoot leggen en verliest met 16 hele runs. Drama, wat een drama.

We hadden het in handen, we hadden ze op de knieën, we maakten het niet af. Maar zo gaat het in de sport. This is what’s it all about. Hier leer je van. Gevochten voor wat jullie waard zijn. Het was net niet genoeg. Maar Schiedam is de terechte winnaar – en zal morgen ook het toernooi gaan winnen (want HCC wint verrassend van ACC). En de jonkies van Rood en Wit? Die gaan morgen gewoon revanche nemen op ACC en de bronzen plak veroveren.

 

Vrijdag 14 augustus:  om het brons:   Rood en Wit 114 voor 0 – ACC 110 (T20)

 

Laatste dag van deze slopende week. Tijd om de rug te rechten. We gaan toch zeker niet zonder medaille ons eigen toernooi verlaten? Dan maar eens ACC verslaan met al die Zulfiqarren aan boord. Plaats van handeling: helikopterveld, 17.15 uur. T20. Weerbericht: de moesson was vannacht en is overdag uitgebleven. Alweer schijnt de zon.

Op het hoofdveld speelt zich een thriller van een finale af waarin Schiedam wederom een bescheiden totaaltje (89) weet te verdedigen, nu tegen HCC. Op het heliveld horen we de oerwoudkreten bij elk wicket – wat een sfeertje! En op de postzegel ontvouwt zich ook een drama in het FAST-toernooi. Quick Hg speelt in de finale tegen ACC en komt vier spelers tekort. Dat worden dus de Rood en Witters Alexander, Klaas, Julius van Noortwijk en Luuk Aalbers. Die ook een hoofdrol voor zich opeisen. In de noodzakelijke super over hakt Alexander twee zessen op het clubhuis en maakt zich onsterfelijk populair bij de Hagenezen en wat minder bij de Amsterdammers.

Maar cricket is weer de winnaar, en het toetje van de week moet komen uit deze vrolijke wedstrijd van het hoofdtoernooi om het brons tussen Rood en Wit en ACC. De complete families Sudharshan en Alphonse zijn uitgerukt om hun zonen Ajay en Ratha wederom tegen elkaar te zien strijden. De andere toeschouwers stromen toe vanaf de andere twee velden en strijken neer langs de boundary.

Net als dinsdag gaat ACC batten en net als dinsdag is er een Zulfiqar die afkomt. Deze keer Sikander met 56 spijkerharde runs (3x6). Op 74 is hij vertrokken (raket naar Max Makkink op long on die hem koeltjes in één hand vangt) na 12 overs. 60 runs eerder zijn de openers al ingerekend door een lekker run-outje van Saffie en een andere vang van Max op Saffies bowlen. Rood en Wit recht de rug. Op 74 vallen nog twee wickets: door een fraaie run-out van Thijs en een bowled van Klaas. Die toch maar mooi twee Zulfiqarren in één over pakt. Dan is er een partnership van 20 runs, maar onze bowlers doen het fantastisch, vandaag worden er maar 8 wides gebowled. Nicolaas pakt een vang op het bowlen van Saf, die vervolgens de laatste Zulfiqar verschalkt. Jelte gooit er nog een omver en op de laatste bal gaat de nr. 11 run-out. Netjes, mannen. ACC all out voor 110.

Nu behoedzaam van start, iets meer dan vijf per over, maar dat hoeft niet vanaf het begin. Hoezo niet? Denken Ajay en Thijs. Tik, tik, kledder. Over no. 3 gaat voor 9 weg, over no.5 voor 11, no. 6 voor 12 en no. 7 voor 14 runs. Een opening van 59 in 7 overs….zijn de mannen gemotiveerd of niet?  Prachtig batten. De Sudharshans zijn aan het spinnen. Wristy strokes van Ajay. De Dickmannen zijn aan het glunderen. Clonking drives van Thijs. En ze gaan maar door en wat ACC ook opgooit, het gaat weg. 73, 81, 89, 99…in de 14e over slaat Thijs de winning hit met een viertje. Rood en Wit 114 voor 0 en wint het brons.

Winnen met 10 wickets van ACC? Ja het kan! Ajay (45 n.o., 3x4) en Thijs (39 n.o., 2x4) en niet te vergeten Mr. Extra met 30 (!) bewijzen zichzelf, hun team en de hele club een fantastische dienst door voor een apotheose te zorgen.

Iedereen tevreden, iedereen snakt naar de prijsuitreiking en een koel glas. Mr. Flamingo Japie heeft de regie strak in handen en heel wat eremetaal om uit te reiken.  Het is een cricketfeestje op het bordes van Rood en Wit. Schiedam is de verdiende winnaar van het Flamingotoernooi met voor HCC het zilver. En voor de piepjonge Rood en Witters (15.1 jaar gemiddeld) het verdiende brons. Bravo! De pret is compleet als de individuele bowlingprijs wordt uitgereikt aan onze eigen Jelte van der Leij met de prachtige overall bowlingcijfers van 7 voor 83 in 29 overs. Da’s een gemiddelde van 11.9, een strike rate van 4.1 en een economy rate van 2.9. Bravo!

 

Epiloog

 

We happen naar adem. Het Flamingotoernooi 2015 is voorbij. In eigen huis: een mooie reclame voor onze club en voor het Nederlandse jeugdcricket. Nogmaals dank aan Jaap c.s. die dit hebben georganiseerd!

Volgend jaar is ons Rood en Wit-Flamingoteam niet 15.1 maar 16.1 jaar oud. Kan dus nog jaren mee. Dat biedt perspectieven en schept verwachtingen. Jullie hebben in 4 wedstrijden 36 wickets genomen, 30 verloren en zelf 477 runs gemaakt. Daarentegen 88 wides gebowled in 120 overs - dat is een dingetje. In de laatste wedstrijd tegen ACC lieten jullie zien ook te kunnen chasen – da’s goed voor het vertrouwen. Hieronder volgen de toernooicijfers van het team.

De dragende, oudere spelers hebben de jongeren gecoacht en hun verantwoordelijkheid genomen. De heldendaden van de jongsten hebben de anderen op hun beurt geïnspireerd.

En Jarrod is een geweldige coach; Carly en de kinderen waren dagelijks in de buurt, maar in elke pauze zat Jarrod bovenop de wedstrijdsituatie en inspireerde, kalmeerde en relativeerde onze Flamingo’s. Thanks Jarrod!

 

Johan SchölvinckSponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder