U10 deelt eerste rake klappen uit...

Bericht geplaatst op 12-04-2011

10 april, beetje vroeg voor een eerste oefenwedstrijd? Vinden ze niet bij VCC, en wij maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om eens te zien waar alle opgedane indoorwedstrijd- en trainingservaringen al zo toe geleid hadden.

De bijna voltallige U10 voor deze zomer, minus Floris die niet kon en met Alexander die graag mee wilde, toog daarom op een voor de zondag toch wel vroeg tijdstip naar Voorburg (Den Haag voor Tomtoms...). Onder leiding van coaches Pieter en Benno traden we met 9 mannen aan tegen niet minder dan 12 mannen en een vrouw van VCC. Pieter had wel gevraagd of het iets minder kon, maar ze hebben daar zulke blikken met expats opengetrokken dat hun spelersarsenaal bijna overstroomt. Al deze extra kids moesten allemaal twaalf bespeelbare ballen batten, zodat de onzen er allemaal 18 kregen. De goede rekenaars onder u weten inmiddels dat dit een beetje scheef loopt, want 12 maal 13 is niet helemaal gelijk aan 18 maal 9, maar uiteindelijk maakten die zes ballen die we extra kregen gelukkig niet het verschil tussen winst en verlies van de match. Wie de toss won weet ik niet, maar wij mochten eerst in het veld. Bowlen ging best wel goed, maar het fielden en vangen was van prima kwaliteit, resulterend in 10 gebowlde en gevangen uitjes en maar liefst 9 run outs. De mannen waren messcherp in het veld en bij de palen! Die 19 uitjes leverden VCC een verliespostje op van 57 runs, en aangezien ze er 100 gemaakt hadden, was hun nettoscore 43. Prachtige bowlingcijfers van Maurits, 3 wickets voor 7 runs, en ook Lucas met 2 voor 6 en Alexander met 2 voor 16 deden lekker mee. Kaelan, Mees, Hugo, Joris, Tijn en Vosse: zuinig en bijna allemaal minstens een wicket! Nou, 43 runs, moet te doen zijn, dachten onze mannen eensgezind, maar aan de andere kant blijft het cricket, je weet het nooit!

Kaelan en Maurits openden en scoorden 23 en 24 runs zonder uit te gaan. Mees (23) en Lucas (12) gingen vrolijk verder, alleen vielen er toen wat wickets en zagen we een paar run outs. Lucas was een paar keer het slachtoffer, terwijl hij toch gewoonlijk het scherpst en meest leep tussen de wickets opereert! Toch waren we met deze scores al dik voor op schema, nu werd het vooral zaak om rustig te blijven slaan en de ballen neer te leggen en niet teveel uit te gaan. Hugo gaf aan toch wel wat zenuwachtig te zijn, maar liet daar niets van merken toen hij op de mat stond: 21 runs en maar een keer uit! Joris (11 runs) plaatste de ballen slim en Alexander (11) had een paar keer pech dat zijn knallen over het hoofd van de bowler net de boundary niet haalden. Tijn pakte er lekker ook nog even 14 mee, en Vosse had een beetje pech met goede bowlers (tussen die 13 zitten er altijd wel een of twee hele goeie), maar sloeg er toch nog zeven bij elkaar. Dit alles leidde tot een lekkere overwinning: 155 runs en 13 wickets, netto 116! Een top begin van de mannen. Dank aan Pieter en vooral Benno voor het zo lang willen blijven staan, en aan de overige ouders voor de support! En ook, misschien leest hij het wel, een big Thank You voor de scorer van VCC, die het ons allemaal heerlijk makkelijk maakte!

Gerard de GraaffSponsors

Mededelingen

PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

KNCB magazine CricketNL
Bekijk het nieuwste magazine van de cricketbond: CricketNL

CricketNL verschijnt wekelijks in het seizoen! Daarbuiten tweewekelijks. Lees verder