Fellowship Of Fairly Odd Places Cricket Club

Bericht geplaatst op 09-07-2013

......Wat halen die cricketgekken van FFOP CC dit jaar weer uit?.......

In de cricketwereld kent iedereen ze, nou, bijna iedereen: de Fellowship of Fairly Oldd Places (FFOP CC). ''We staan eerder bekend als: wat halen die gekken dit jaar weer uit?'' grijnst Robert Kottman (1961). Vroeger speelde het team bij cricketclub Rood & Wit in Haarlem, nu speelt de vriendengroep een keer per jaar een wedstrijd op een bijzondere plek. Zo cricketten ze al in twee landen tegelijk (op de grens Nederland/België), op een gletsjer op IJsland en op een zandbank in de Noordzee, lezen we in een artikel in het magazine Zin! van deze maand. Lees meer over de cricketgekkies van FFOP CC na de Lees meer-klik.

''Die ene keer is ook gelijk onze training voor de wedstrijd het jaar erna,'' zegt Michel Bakker (1959). Robert Kottman: ''We hebben een jaar voorpret. Op het veld herkennen we elkaar altijd aan dat ene loopje, die rare sprong, of die gekke techniek.'' Onlangs hadden ze hun jaarlijkse meeting/borrel in Tapperij Café De 1ste Aanleg in Heemstede, traditiegetrouw in hun rood-wit gestreepte jasjes, meldt het julinummer van Zin!

Er wordt veel gelachen, handen geschud, heldenverhalen opgerakeld. Michel Bakker: ''We speelden in 2008 tegen het Vaticaan. Daar verwachtten we tegen dikke, oude mannen te moeten spelen. Bleek het team te bestaan uit afgetrainde Indiase priesterstudenten van een jaar of 20! In India word je geboren met een cricketbat in je handen en daar stonden wij dan dan semi-geriatrische mannen. Ik hoorde de ballen wel voorbij vliegen, maar zag ze niet. Zo snel waren ze. We verloren dus dik.''

Totnogtoe heeft de FFOP CC alleen winst behaald tegen Andorra, dat voor de gelegenheid een cricketelftal opzette. ''Maar daarmee hadden we wel eindelijk van een land gewonnen,'' zegt Michel trots. Augustus dit jaar maken ze opnieuw kans op een overwinning, tegen het niet om zijn cricket bekend staande eiland Madeira. De mannen zijn er klaar voor.

PS

Het artikel in Zin! noemt ook de leden anno nu van FFOP CC, inclusief diverse bekenden voor oudere ACC'rs. De leden zijn Jeroen Thon (1955), Marc Koch (1958), ACC's Arthur Wijling (1960), Albert de Vries (1958), Bernard-Jan Henkes (1959), Huis van Walsem (1963), Maarten Meijer (1959), Robert Kottman (1961),  Frans Muller (1961), Frank Oudshoorn Spaargaren (1965), Erik Kottman (1964), Rob Snijder (1958), umpires: Michel Bakker (1958), Jan Leereveld (1947), tourmanager Erik Bouwmeester (1956), scorer Rudolf Heikens (1961).

Meer info: LEES HIERSponsors

Mededelingen

PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

KNCB magazine CricketNL
Bekijk het nieuwste magazine van de cricketbond: CricketNL

CricketNL verschijnt wekelijks in het seizoen! Daarbuiten tweewekelijks. Lees verder