Rood en Wit U14 vierde op het Flamingo Aspiranten Toernooi

Bericht geplaatst op 27-08-2013

Het Flamingo Aspirantentoernooi, gehouden op ACC, werd afgelopen donderdag 22 augustus een prooi voor het bezoekende Gingins CC, een touringteam uit de omgeving van Genève in Zwitserland bestaande uit kinderen van overwegend Engelse expats.

In het T20 format werd in twee groepen gestreden om een plek in de finale. In Poule A werd al snel duidelijk dat Gingins een erg goed team had. Vooral de top order batsmen waren erg sterk, wat resulteerde in grote overwinningen.

HCC won zijn beide wedstrijden in Poule B, wat een finaleplaats opleverde. Rood en Wit versloeg HBS/VOC in een spannende wedstrijd.

Uiteindelijk veroverde het thuisspelende ACC de derde plek door, vooral door netjes bowlen, te zegevieren over Rood en Wit.
In de finale gingen HCC en Gingins lange tijd gelijk op. HCC bowlde keurig lijn en lengte en hield lange tijd de Zwitserse batsmen in bedwang. Uiteindelijk bleken deze toch te sterk, vooral door een paar rake klappen uit te delen.

Gingins CC ontving de hoofdprijs uit handen van vicevoorzitter van de KNCB Rod Lyall. Hiermee is Gingins het eerste internationale team dat een Flamingo Toernooi weet te winnen. Ook de tweede en derde plaats werden beloond met bekers en medailles. Gastheer ACC wist overall de derde plaats te veroveren.

Na afloop zorgde ACC voor een uitstekende BBQ, wat goed van pas kwam na een lange dag. CTC De Flamingo's bedankt ACC en alle deelnemende teams voor een mooie en gezellige dag!

*Verslag deels overgenomen van KNCB-site, met dank.Sponsors

Mededelingen

PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

KNCB magazine CricketNL
Bekijk het nieuwste magazine van de cricketbond: CricketNL

CricketNL verschijnt wekelijks in het seizoen! Daarbuiten tweewekelijks. Lees verder