Sportgeschiedenis

Bericht geplaatst op 04-11-2014

In het afgelopen jaar is een reeks artikelen over de cricketsport verschenen op de website www.sportgeschiedenis.nl

Jan Luitzen en Jurryt van der Vooren hebben enkele zeer interessante en leesbare cricketverhalen op deze site gepubliceerd. De laatste is er een over het Haarlemse Rood en Wit. Indien u op de KNCB website rechtsboven via de zoekfunctie 'cricket' intikt, verschijnen alle artikelen over de cricketsport op een rij: een aanrader!
Het is ook geen wonder dat er veel over de crickethistorie is te schrijven: de KNCB (1883) is een van de oudste sportbonden van Nederland.
Iets ouder zijn het originele Nederlandse Gymnastiek Verbond (1868), de Nederlandse Schaakbond (1873) en de KNSB (schaatsen, 1882) .Sponsors

Mededelingen

PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

KNCB magazine CricketNL
Bekijk het nieuwste magazine van de cricketbond: CricketNL

CricketNL verschijnt wekelijks in het seizoen! Daarbuiten tweewekelijks. Lees verder