U16 wint Flamingo indoortitel!

Bericht geplaatst op 26-04-2015

Met twee afgemeten overwinningen in de halve finale en de finale bracht onze U16 onder captain Safraaz Sardha de beker maar weer eens mee naar Haarlem. Hieronder het verslag van coach Johan Schölvinck.

Finales Flamingo-indoortoernooi, 26 april 2015

Goud voor de U16 !

Rood en Wit U16 is op zeer overtuigende wijze landskampioen indoorcricket geworden. In sporthal Universum op het Science Park Amsterdam kregen Hermes (halve finale) en Salland (finale) geen enkele ruimte en werden met wetenschappelijke nauwkeurigheid aan de kant gezet.

Halve finale

Skipper Saf kegelde op de eerste bal van de halve finale tegen Hermes de midstump eruit. De toon was gezet. Met beheerst en heel gefocust veldspel kregen de Schiedammers geen enkele kans. Na 8 overs was Hermes 7 wickets kwijt en niet verder gekomen dan 19 runs. Fraaie vangen van Sam (op bowlen van Max) en Nicolaas (op eigen bowlen). Een snelle stumping en een run-out van Alexander. Plus voltreffers van Klaas en Sam.

Openers Saf en Alexander lieten er geen gras over groeien en trokken hard van leer. Met chirurgische precisie plaatsen ze de tweetjes tussen de fielders. Saf 25 retired, Alexander 21 en Niek 14 n.o. Totaal 67 met maar één wicket verlies. Met volwassen, geconcentreerd spel (de simpele dingen heel goed doen) bereikten we de finale.

Finale

Daarin wachtte het sympathieke Salland, dat in de poulefase ACC eruit had gewipt en nu verrassend won van VCC.

Na weer een gewonnen toss was wel duidelijk dat Rood en Wit de formule niet ging wijzigen. Hoewel Saf niet op zijn eerste maar op zijn tweede bal een wicket nam. Rinkeldekinkel in de palen. Op de derde bal had Alex een lekkere run-out. Vierde bal: rinkeldekinkel. Weer een droomstart. De wil en het spelplezier spatten ervan af.

Zo ging het door: Sam en Klaas bowlden er eentje uit, Nicolaas stond op een hattrick na briljante catches van Sam (voorover duikend) en Saf (van de muur) en toen had Rood en Wit alweer 7 wickets genomen in 5 overs. Een masterclass in bowlen en fielden Salland kwam dan ook niet verder dan netto 36 runs.

Je moet ze wel maken en onderweg geen wickets verliezen. Saf en Alexander wisten dat en legden wederom een solide basis (Saf 12, Alexander 25 retired) waarna Niek (14 n.o.) en Klaas (6 n.o.) het karwei afmaakten. Heerlijk batten van de mannen. Het werd een afgetekende overwinning: 62 – 36.

Zo konden even later uit handen van Marike Dickmann, Jaap Dickmann en Rod Lyall de gouden medailles en de Flamingo-cup in ontvangst worden genomen.

Als je in twee wedstrijdjes (16 overs) 14 wickets neemt en er maar 2 verliest, als je zo fel fieldt en zo gefocust bat, als je er zoveel zin in hebt als Rood en Wit U16 vandaag: dan verdien je die beker gewoon.

Het is een mooi stel, en dat is het.

 

De kampioenen: vlnr Max de Koning, Klaas Roelfsema, Sam Randeraad, Safraaz Sardha, Alexander de Graaff en Nicolaas Schölvinck.

 

 

 

 

 Sponsors

Mededelingen

PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

KNCB magazine CricketNL
Bekijk het nieuwste magazine van de cricketbond: CricketNL

CricketNL verschijnt wekelijks in het seizoen! Daarbuiten tweewekelijks. Lees verder