Rond de wedstrijden

De Spriet
Kijk voor het actuele programma van trainingen en wedstrijden iedere week in het clubblad De Spriet, dan blijf je goed op de hoogte. Een competitie schema wordt ver van te voren opgesteld en verandert dus voortdurend. Tijdens de vakantie kan het trainingsschema gewijzigd worden.

Opstellingen
Opstellingen kunnen in de loop van het seizoen wijzigen. In De Spriet staan de actuele opstellingen. De spelers van U19Top en U16 Top spelen regelmatig op zondag in de seniorencompetitie. Ook die informatie staat in De Spriet.

Wedstrijddagen
Alle jeugdteams spelen als gevolg van een experiment van de KNCB om het voetbal, tennis en hockey niet teveel in de weg te zitten in de periode tot en met 3 juni op zondag.

Op tijd!
Spelers én ouders: kom op tijd! Een kwartier te laat aankomen bij het verzamelen, betekent te laat starten met de wedstrijd, waardoor de rest van de wedstrijden op dat veld ook weer te laat beginnen. Vervelend voor alle spelers die staan te wachten.

Afbellen voor wedstrijden én trainingen
Nou, eigenlijk niet, natuurlijk! Je speelt een teamsport en je team rekent op je. Kun je een keer echt niet, bel dan zo snel mogelijk je teamcoach op. Voorkom afbellen op het laatste moment, want dan kan je coach natuurlijk geen vervanging meer regelen. Het telefoonnummer van je teamcoach staat vermeld bij je teamindeling in de Spriet.
Let Op: we verzetten geen wedstrijden aan het begin van het seizoen omdat je moet hockeyen, voetballen of tennis- of pianoles hebt. Als we te weinig spelers hebben, moeten we de wedstrijden afbellen en dan heeft je team de wedstrijd verloren! Dat betekent dat je niet alleen je eigen team, maar ook je tegenstander dupeert: die zit nu ook thuis, terwijl die veel liever was gaan cricketen!

Bardiensten
Iedere week staat in De Spriet een bardienstschema. Ouders van jeugdspelers worden ook ingezet. Let zelf op wanneer je bardienst hebt en kom op het afgesproken tijdstip.
Wedstrijden boven toernooien
Het grote probleem aan het einde van het voetbal- en hockeyseizoen en het begin van het cricketseizoen: op de dag van een cricketwedstrijd, heb je een voetbaltoernooi. Afspraak is: het seizoen is al zo kort, dus competitie gaat boven toernooi. Aan het einde van het cricketseizoen zijn de rollen omgedraaid: een voetbal- of hockeywedstrijd gaat boven crickettoernooi (tenzij je natuurlijk selectie speelt). Informeer in ieder geval zo snel mogelijk al je teamcoaches.

Kleding
Als je in de KNCB jeugdcompetitie speelt, dan speel je in het Rood en Witclubtenue dat te koop is bij Andrea Schaars. Meestal is zij met haar winkel aanwezig in het clubhuis op zaterdagochtend. Een cap tegen de zon is handig. Rood en Witcaps zijn te koop bij Andrea.

Materiaal
Teams van U9 tot en met U13 krijgen van Rood en Wit een bag, waarin legguards, bats, gloves, helmen en ballen zitten. Vanaf U11 is voor de jongens een eigen toque wel handig. De teamcoach is verantwoordelijk voor de teambag. Maar jij als speler natuurlijk ook. Pak alleen de cricketspullen als je ze nodig hebt, gebruik ze waarvoor ze bedoeld zijn en leg ze daarna weer terug in de bag. Let ook op waar de ballen blijven. Tel ze na afloop nog even na, bedankt!

Wespen!
Breng de lege kannen limonade en bekers terug naar de bar, stop lege blikjes en verpakkingen in de prullenbakken. Zo blijft het veld schoon en krijgen we geen wespenplaag.

Ouders spelen mee
Ouders langs het veld kunnen helpen de wedstrijd lekker vlot te laten lopen. Laat bijvoorbeeld de volgende batsmen alvast hun legguards aantrekken en zorg dat ze klaar staan om het veld in te gaan. Zorg er ook voor dat de teamgenoten naar hun battende vrienden blijven kijken. En als ze hun volgende batsmen ingooien, let dan op dat ze niets en niemand raken!
Leer ook te scoren. Zeker in de jongste teams is de score bijhouden een fluitje van een cent: gewoon elke run turven. De scoreformulieren van de oudere teams zien er misschien ingewikkeld uit met al die hokjes, maar met een beetje hulp kan echt iedereen het leren. Vraag ook gerust aan de scorers van de tegenstander of ze je willen helpen.
Er zijn ook ouders, ooms en tantes die zelf cricketen. Leuk als ze af en toe uitleggen wat er gebeurt, zo kunnen anderen veel van het spel leren. Maar beste ouders, ooms en tantes: lever geen commentaar op de beslissingen van de umpires en de coach. Zij staan daar ten slotte ook voor hun plezier. Ben je het niet met ze eens? Praat er dan na afloop van de wedstrijd over.

Respect
Umpires hebben altijd gelijk, ook als ze niet gelijk hebben, want jij bent niet zijn gelijke. Heb ook respect voor de beslissingen van je coach, al ben je het niet met hem eens. Als je met hem erover wilt praten, wacht dan tot na de wedstrijd.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder