Hellup de teamouder!

Een cricketwedstrijd duurt al langer dan een voetbal- en hockeywedstrijd. Dat vergt veel begeleiding. Daarom heeft ieder team een teamcoach en een teamouder. Kortweg regelt de teamcoach alle cricketzaken in en rond de wedstrijd. De teamouder coördineert alle sociale zaken. De uitvoering van het verzorgen van de limonade en de koekjes, het scoren en het rijden naar uitwedstrijden, ligt niet alleen bij de teamouder. Hellup de teamouder dus!
Het is de bedoeling dat alle ouders per toerbeurt het rijden, het scoren en de catering regelen. Alleen de coördinatie van dat alles ligt in handen van de teamouder (een schema kan worden opgevraagd).

Catering
Bij thuiswedstrijden regelt de teamouder de toerbeurten voor de “catering” rond de wedstrijd. Bij de Petten is dat een grote kan limonade. De kinderen van U9 en U10 krijgen tussen de innings limonade, koek en/of cake. Kannen limonade met bekers zijn gratis af te halen bij de bar. Regel onderling wie wanneer iets lekkers meeneemt. Vanaf U9 spelen de teams tegen andere clubs. Het is een aardige gewoonte bij het cricket dat de begeleiding van de bezoekende club koffie of thee krijgt aangeboden.
De kinderen van U12, U14 en U16 gaan naar het clubhuis om kort en snel, te lunchen (vergeet dus niet vóór het einde van de eerste innings alles klaar te zetten!). Doorgaans is dat een berg boterhammen met drinken, fruit en wat lekkers. Het lunchteam laat na afloop van de lunch tafels schoon achter. Maak voor de financiering van lekkers en lunches een teampot. Hoe hoog de bijdrage is, mag ieder team zelf bepalen.
In verband met de controle op de keuringsdienst van waren, mogen de teamlunches niet meer bereid worden in de keuken van het clubhuis. Alleen aan de lunchtafels mogen boterhammen gesmeerd, watermeloenen gekliefd en alle andere amuses bereid worden. Gooi na de lunch restjes weg of neem die mee naar huis. Zet ze nooit terug in de ijskast van de club.

Let op: de lunch mag niet langer duren dan 20 (hooguit bij U16 en U 19: 30) minuten.
Elftallen kunnen ook een lunch bestellen (kosten 35,-; contant te betalen bij aflevering bij de bar) die bestaat uit brood, melk, kaas, kipfilet, fruit en voor de jeugd ook jam, hagelslag en pindakaas. Het is een basispakket. Uiteraard kunnen elftallen dit zelf aanvullen met een restrictie: zelf meegenomen etenswaren mogen en kunnen niet achter de bar bewaard worden en mogen niet achter de bar klaargemaakt worden. Die moeten dus thuis klaargemaakt worden en vlak voor de lunch gebracht worden.
Lunches moeten uiterlijk de maandag voor het weekend waarin de lunch gewenst is, besteld worden bij Robert Kottman of Herman Vernout (zie voor emailadressen De Spriet). Een elftal kan ook de lunch voor het gehele seizoen bestellen, dan houden wij in de gaten wanneer jullie thuisspelen.

Rijden
Vanaf U9 komt daar ook het vervoer naar uitwedstrijden bij. Maak aan het begin van het seizoen een rijschema, dan kan iedereen daar op tijd rekening mee houden.
 

Scoren
De teamouder zorgt er tevens samen met de teamcoach voor dat er iemand scoort. Het scoreformulier lijkt voor niet-ingewijden een wirwar van spijkerschrift. Maar heus, als je het probeert, lukt het echt wel. Schroom niet hulp te vragen aan de scorer van de tegenstander. Zij hebben het immers ook zo geleerd.
Extra scoreformulieren zijn te vinden op de website van de KNCB:

Scoreformulier U9

Scoreformulier U10

Scoreformulier U12 EBAB

Wedstrijdformulieren U12 TOP -  U16

 Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder