Anneke Weidema-van Houtum (83) overleden.

Bericht geplaatst op 02-12-2012

Tot ons verdriet moeten wij mededelen dat ons lid Anneke Weidema op 83 jarige leeftijd is overleden. Anneke heeft een belangrijke rol vervuld in de ontwikkeling van het damescricket, zowel voor Rood en Wit als op landelijk niveau.
In 1981 werd Anneke onderscheiden met De Gouden Spriet. De KNCB heeft haar betekenis voor het cricket tot uitdrukking gebracht door het instellen van de Anneke Weidema-beker voor het jeugdig talent van het jaar.
Anneke kwam nog regelmatig kijken naar het 1e XI. Op het terras dronk ze dan een glas wijn en genoot van de ambiance. We zullen haar missen en wensen haar kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe.
Overeenkomstig haar wens heeft de crematie reeds in stilte plaatsgevonden.
 

Michel Derckx

FFOP cc WINT OP HOOG NIVEAU

Bericht geplaatst op 09-09-2012


 

Netherlands Based FFOP CC Beats Andorra National Team

3 September 2012
 
Netherlands Based FFOP CC Beats Andorra National Team
Netherlands Based FFOP CC Beats Andorra National Team
FFOP CC and Andorra XI made history with their cricket match in the principality

On September 1st the eccentric semi-geriatric gentlemen of the Fellowship of Fairly Odd Places CC ([email protected]) finally did beat a national side, only after having been previously be beaten by both the Vatican XI and Iceland XI.

This time the newly mustered Andorra XI team were all out for 104 with FFOP C.C. accumulating 187 in a 30-over match. One Dutch player (Huib van Walsem) scored a whopping 110 not out.

This first match in the history of the Principality of Andorra was played on what was the highest impromptu cricket pitch in Europe - an altitude of 1,300 metres.

FFOP CC has not only reached the TV Andorra sports journal, but also made front page news in the national newspaper The Diairi d' Andorra.

A year of detailed planning was needed to organise this unique event. All Andorrese press and quite a lot of spectators witnessed this first cricket match in the principality.

The Dutch gentlemen's primary purpose was to introduce cricket as a sport to stay in Andorra - something they succeeded in doing in the Vatican as a consequence of the 2008 match.


Link to Andorra TV report: http://www.facebook.com/pages/Fellowship-Of-Fairly-Odd-Places-Cricket-Club/220735441303743
C&B,


Erik Bouwmeester
 

U14 blijft domineren... tweede kampioenschap op rij!

Bericht geplaatst op 02-09-2012

Het werd op VCC uiteindelijk ongelooflijk spannend, maar onze U14 mannen lieten zien dat ze ware kampioenen zijn: ook deze wedstrijd, waarin ze eerst battend maar 103 runs wisten te maken, werd gewonnen! Ook al ging het moeizaam en werden van de spanning iets teveel wides gebowld, Excelsior werd onder de 100 runs gehouden. Op 99 was de Schiedamse koek op, en mocht de oude U13 beker weer retour naar Haarlem, nu als U14 kampioensbeker! Eerder dit jaar werden al het Flamingo Indoortoernooi en het FAST toernooi gewonnen, dus de treble voor dit seizoen is binnen! Dank aan coach Benno, manager Adam en alle ouders die vandaag en in het afgelopen seizoen hielpen en steunden en alle jonge helden die invielen gedurende het seizoen! Op de foto staand vlnr coach Benno van Nierop, Max Makkink, Max Kitchener, Jelte van der Leij, Daniel van Nierop, Pieter de Graaff, Christiaan Beels en Zaboor Chaudhry. Zittend vlnr Stijn de Krijger, Alexander de Graaff, Safraaz Sardha en Thijs Dickmann.

U12EBAB2 net geen kampioen...

Bericht geplaatst op 02-09-2012

De jonge helden van coach Pieter van Hengel flikten het bijna, maar bleven steken op slechts een run afstand van hun doel. Hermes DVS kaapte het kampioenschap voor ze weg... Volgend jaar mannen!

U14 wint Flamingo Aspiranten Toernooi

Bericht geplaatst op 24-08-2012

Ze begonnen de dag met acht spelers, en kregen na twee stevige overwinningen in de groep, op Excelsior en VOC, hulp van een paar Friends om het op te nemen tegen ACC and Friends.

The House of Mercy en het Ned XI !!!!! op 27 juli a.s.

Bericht geplaatst op 21-07-2012

voor € 5.00 koopt u een kaartje voor de wedstrijd van het NED XI - Gloustershire ( in het winkeltje)en dat geld is bestemd voor "The House of Mercy" en op deze manier sponsort u een geweldig doel.

Century voor Shahbaz!

Bericht geplaatst op 18-07-2012

Shahbaz heeft in Deventer 102 runs gescoord in zijn eerste Intercontinental Cup wedstrijd ( en zijn 2e) voor Nederland! In 157 ballen scoorde Bravo 12 x 4 met een SR van 64.97. Wat een start in het internationale cricket van onze Rood en Witter !!!!!!!

Heather Siegers met Oranje naar Engeland

Bericht geplaatst op 13-07-2012

We raken verwend, na het debuut van Shab Rocco afgelopen woensdag maakt Oranje, de dames deze keer, weer graag gebruik van de diensten van een Rood en Wit-speler (speelster): Heather Siegers gaat met het Nerlands elftal mee naar Engeland voor twee wedstrijden in de county competitie! Succes Heather, we zijn trots!

"Totaal afgetroefd" kopt het HD. Het " eerste" onderuit tegen Bloemdaal

Bericht geplaatst op 02-07-2012

De derby tegen Bloemendaal op het fraaie hoofdveld werd helaas met ruime cijfers verloren. De vele bezoekers aan de Spanjaardslaan konden ons keurteam niet inspireren tot heuse daden.......integendeel

U16 Eerste Rood en Wit-kampioenen!

Bericht geplaatst op 25-06-2012

Na een serie klinkende overwinningen op mede EBABteams werd afgelopen zaterdag met Excelsior de eerste U16 TOP-tegenstander bedwongen, met als gevolg een niet meer in te halen voorsprong: KAMPIOENEN!

Save the date 16 juni!

Bericht geplaatst op 05-06-2012

Eerst om 18.00 een BBQ en aansluitend om 20.30 de Rood en Wit Dienstenveiling.

Tweede hattrick voor Ajay Sudharshan in 3 weken!

Bericht geplaatst op 04-06-2012

Ze waren gewaarschuwd, de U16-spelers van Hercules: het is een bijzonder kind, en dat is-ie!

Foto's van de R&W reunie!

Bericht geplaatst op 31-05-2012

Op 27 mei 2012 was er een reunie van het 1ste.

Elftalfoto in het groot...

Bericht geplaatst op 22-05-2012

Zondag 27 mei om 10 uur op het hoofdveld: Foto met 80 oud & Rood & Wit I spelers.

Rood en Wit dienstenveiling!

Bericht geplaatst op 15-05-2012

Zaterdag 16 juni 20.30 na de de eerste BBQ van dit seizoen:

Tim de Leede vanmiddag op Rood en Wit

Bericht geplaatst op 11-05-2012

Vandaag is Tim de Leede weer op onze club met zijn cricket spullen. Wil je er zeker van zijn dat hij de door jou gewenste materialen bij zich heeft, stuur hem dan een mailtje met wat je nodig hebt. Vergeet niet de gewenste maat (of je lengte), of je left- of righthander bent, kleur (helm!) of lieveling merk te vermelden. Dat kan tot 15.00 want dan gaat hij richting Haarlem rijden. Tot vanmiddag! [email protected]

Rood en Wit U12 en U14 in halve finales van het Flamingo Indoor Toernooi!

Bericht geplaatst op 19-03-2012

Zondagochtend om 9 uur gaat het allemaal gebeuren in de Kennemer Sporthallen: de U12, U14 en U16 finales van het Flamingo Indoor Toernooi.

Terug van weggeweest: Het Spriet Events Team!

Bericht geplaatst op 18-03-2012

 

 
 
Het Spriet Events Team: een (hernieuwde) kennismaking
 
Beste Rood en Wit leden,
In samenspraak met het bestuur is onze geliefde cricketclub uitgebreid met een nieuw team. Dit keer geen 11 heren (of dames) in witte kledij, nee, het Spriet Events Team, kortweg het SET, bestaat uit 5 personen te weten Cees Bieren, Jeroen van Aalst, Pamela Mulder, Jaap van Andel en Juun Schaars. Het doel van het SET is om van Rood en Wit weer de gezelligste cricket club van Nederland te maken.
 
Het Team:
 
Toen Cees lid werd van Rood en Wit was het meteen een groot feest. Niet (alleen?) omdat hij lid werd, maar (mede?) omdat Rood en Wit 100 jaar bestond.
Nadat hij zelf de jeugd ontgroeid was, bleef Cees zich op diverse manieren inzetten voor de jeugd. Het verzorgen van trainingen, kampen en toernooien; Cees had altijd een volle zomer. Zijn cricketactiviteiten vonden voornamelijk plaats in het 2de, alwaar hij met zijn verdraaid langzame ballen menig batsmen in de luren legde. Inmiddels speelt Cees bij de Veteranen, met diverse oud teamgenoten van hem.
 
Jeroen (lid sinds 1982) is voor de oudere leden/ Sprietlezers vooral bekend geworden als “Toyboy”: de persoon die regelmatig in de toenmalige roddelrubriek van de Spriet (“Kott’s Corner”) voorbij kwam. Ook deed hij dingen op het gebied van jeugd (tijdens de Rood en Wit kampen bleek Jeroen bij het dieren geluidenspel een waarachtig goede imitator van een pauw), sponsorcommissie en was hij jaren lang een succesvolle, stabiele kracht in het Eerste. Inmiddels speelt hij, net als Cees, in het zeer gezellige veteranenteam.
 
Voor Pamela is dit alweer het 10de seizoen bij Rood en Wit. Hiervoor maakte zij de velden van VRA onveilig. De afgelopen jaren speelde Pam voor Dames I, was lid van de Sponsorcommissie en ging mee als “lijdster” op diverse jeugdkampen. Bij het afgelopen kamp introduceerde zij een nieuw “dier”: Stampertje (“gewoon hard met een stok op een boom slaan”). Het behoeft geen uitleg dat Stampertje door weinig kampkinderen gevonden werd.
 
Jaap werd op zijn 6de lid van Rood en Wit. Na de jeugd te hebben doorlopen trok het leiden van jeugdteams en verzorgen van feesten en partijen hem meer aan dat het cricketen zelf. Zodoende was hij jaren actief als leider bij wat vandaag de dag de petjes en pakjes heten, en toonde hij tomeloze inzet om het clubleven te verbeteren, eind jaren 90, begin 2000. Dit resulteerde in het krijgen van de Nelson Trophy (samen met Juun Schaars) in 1998 en de Gouden Spriet (2004). De afgelopen jaren was Jaap lid van de Sponsorcommissie en (hoofd)leider bij de Rood en Wit kampen.
 
Juun werd in 1987 lid, en wist al snel wat zijn cricketambitie was. Zo vertelde hij op 12 jarige leeftijd aan toenmalig leider Edward van Haasteren dat niet “het Eerste” zijn ambitie na de jeugd was, maar de Veteranen. Het liep echter anders en na de B-jeugd (thans U18), speelde hij o.a. meer dan 10 jaar voor het “Engelse team” binnen Rood en Wit (“Ze Thirds”/ “Ze Fourth). Ondertussen organiseerde hij diverse festiviteiten en kampen met “brother in crime”, Jaap van Andel. Ook was hij jaren coach van het U11 en U15 meisjesteam en organisator van het Spriettoernooi. Inmiddels op zaterdag uitkomend voor de Zami’s zijn de Veteranen weer een stapje dichterbij!
 
 
De activiteiten in 2012
 
Het SET zal zich zoals gezegd, de komende tijd gaan bezighouden met de sociale activiteiten binnen de club. Het komend seizoen organiseren wij 5 evenementen:
 
20 mei: BBQ
16 juni: Veiling
19 juli: Vrijwilligersdag
23- 27 juli: Jeugdkamp
31 augustus: High tea met aansluitend een wijnproeverij en ondertussen een Twenty-one/21
 
Uiteraard zal er meer informatie volgen naarmate de evenementen naderen. Overigens zijn suggesties, (spontane) aanmeldingen voor hulp bij de evenementen, aanmeldingen voor diensten voor de veiling, etc., van harte welkom. U kunt contact zoeken met het SET via [email protected]
 
Tot op de velden!
 
Namens het SET,
Juun Schaars

FFOP CC in WISDEN 2012 !!!!!

Bericht geplaatst op 21-02-2012

Wederom een internationale erkenning voor de mannen van FFOP CC en wat voor één. Uniek in de Nederlandse crickethistorie

Peter Fulton onze nieuwe coach

Bericht geplaatst op 05-02-2012

Meer dan 13.000 runs in tests, ODI's, internationale T20's, first class en List A games en T20 wedstrijden voor Nieuw Zeeland en Canterbury heeft-ie al in de tas.

ALEX de la MAR in de prijzen

Bericht geplaatst op 28-01-2012

Bij het jaarlijkse prijzenfestijn van ICC Europe is aan Alex de la Mar de prestigieuze 'Lifetime Service Award' toegekend.

Voor meer info lees het gehele artikel:  www.kncb.nl/index.phpSponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder