Stollend bloed op Thurlede...

Bericht geplaatst op 07-06-2010

Vandaag reisde ons Eerste zonder Jarrod en met een geblesseerde Enoch naar Schiedam om te proberen Excelsior de eerste nederlaag ven het seizoen toe te brengen.

De mooie overwinningen van de laatste weken brachten onze helden naar de derde plaats in de Topklasseranglijst, als gevolg waarvan 1) de discussie over onze zogenaamde bende van 'acht betaalde buitenlanders' weer oplaaide (zie het forum van CricketEurope Netherlands) en 2) onze tegenstanders de ploeg in ieder geval zeer serieus nemen. 'Slechts' 154 runs leverde onze batting innings op, met een fraaie 50 voor Jason Atkinson. Moeilijk te verdedigen, dacht U? Het was nog bijna gelukt ook! De Excelsior-kanonnen werden vakkundig onschadelijk gemaakt, maar 'onze' Rifais bleef als nummer drie gewoon staan, steunde Luuk van Troost (14 runs) en Marcel Schewe (die er 51 maakte) en stapte uiteindelijk met 54 not out achter zijn naam als grote overwinnaar van het veld: Excelsior 158 (of was het 159, de laatste boundary bereikte de boundary nooit maar werd onderschept door een juichende Luuk van Troost, in het veld, is dat geen vijf runs dan of heeft iemand daar een andere oplossing voor, Simon vdV misschien als voormalig Bondsumpire?) voor 6. Bloedstollend!

Hieronder de reactie van bondsumpire Eelco Klein, die terrecht verwijst naar het Wedstrijdreglement 2010: waarvoor dank:

In aanvulling op Law 19.3 geldt:
Wanneer een onbevoegde persoon het speelveld betreedt en de bal aanraakt, dan is de scheidsrechter aan bowlerseind de enige die beoordeelt of een boundary geacht moet worden te zijn gescoord of dat de bal beschouwd moet worden als nog steeds in het spel of dat er “dead ball” geroepen moet worden als een batsman mogelijk uit zou kunnen gaan als gevolg van het feit dat de onbevoegde persoon de bal hanteerde

Lees hieronder wat CricketEurope én Excelsior zelf melden op hun websites over de wedstrijd: 

"With rain hanging in the air, Rood en Wit managed a modest 154 without captain Jarrod Englefield and player-coach Enoch Nkwe against Excelsior at Thurlede on Sunday. Wicketkeeper Jason Atkinson made 50, while Andrew Bailey, standing in as captain, held the latter stages of the innings together before he was last out for 34. Tom Heggelman was again the pick of the Excelsior bowlers with five for 31, his best figures in the top flight.

But Rood en Wit fought back hard, and by the time rain intervened 17 overs into the Excelsior innings the home side were in serious trouble at 39 for four, with Heggelman, Ed Cowan, Daan van Bunge and Usman Malik all gone and Bailey and Vishi Sankarasubramanian having picked up a brace of wickets each.

Only Rifaiz Bakas held firm, and when he was joined by Marcel Schewe on 64 for five these two proceeded to turn the game around, Schewe hitting a brisk 51 and Bakas continuing to anchor the innings until the end, finishing on 54 not out as the champions reached their target with eleven balls to spare".
 

En dan de Excelsior website: "Onder lastige omstandigheden weet het eerste haar ongeslagen status te behouden. Maar dit ging niet vanzelf. Er was een grote rol weggelegd voor batslieden die in de afgelopen wedstrijden hun stempel nog niet hoefden te drukken. Dit lukte uiteindelijk door een subliem partnership tussen Rifaiz en Marcel.

Na een gewonnen toss werd er onder zonnige conditites besloten eerst te fielden. Rood en Wit speelde brutaal en met bravoure. Dit resulteerde in een hoge runrate. Hussain pikte al snel een wicket op evenals Tom, die dit zelfs twee keer lukte. Hierna was het de beurt aan de spinners Daan en Adam. Zij wisten ervoor te zorgen dat de runrate omlaag ging en ook het fielden was weer van een hoog niveau. Door het zuinige bowlen van Daan (1/28/10) en Adam (1/19/10) werd de druk aan het einde steeds hoger en met name Tom kon hier in zijn tweede spell van profiteren. Hij pakte nog 3 wickets en eindigde zo met 5/31/10. Ook Hussain bowlde weer eens ouderwets en eindigde met 2/19/7.3. Aan het einde van de Haarlemse innings was het zonnige weer al omgeslagen en toen de lunch bij een stand van 154 ao. werd bereikt begon de regen gestaag door te zetten.

Om 15.45 kon er dan toch weer gespeeld worden, zonder aftrek van overs. Wa is het toch heerlijk om op een veld te spelen waar de regen schijnbaar geen effect heeft op het outfield! Waar het wel effect op had, was de pitch. Deze werd naarmate de dag vorderde steeds moeilijker te bespelen. Tom ging al in de 2de over gevangen en ook Ed kon deze keer geen potten breken. Daan, Hussain en Luuk probeerden het wel, maar ook zij vielen ten prooi aan de Rood en Wit aanval. De enige die zich in zijn element leek te voelen was Rifaiz. Onze nummer 3, die in het verleden note bene uitkwam voor Rood en Wit, wist zich goed aan te passen aan de condities. Zelfs nadat het spel 2 maal stil werd gelegd voor weer een regenbui bleef hij netjes en geduldig spelen. Hij vervulde zijn rol as anker van de Excelsior innings met verve en toen hij samen met Marcel op de pitch kwam bouwden zij aan het eerder genoemde cruciale partnership. Marcel speelde zijn eigen natuurlijke spel en scoorde snel met mooie slagen. Samen krikten zij de stand van 64/6 naar 139/7. Uiteindelijk bleef Marcel steken op 50 belangrijke runs. Martijn kon Rifaiz goed steunen en had nog een heerlijke boundry in huis. Het was niet meer dan terecht dat Rifaiz de winnende runs binnen sloeg. Hij bekroonde zijn innings met een heerlijke 4 en eindigde zo op 54 persoonlijke runs".

Wij zien hierin het bewijs dat de trotse koploper het nodige respect heeft voor ons Eerste, iets wat wij natuurlijk graag zien en horen.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder