De Spriet

De Spriet is het clubblad van de vereniging.

De naam is ontleend aan een fictieve vogel (Bert Spriet) die rond 1911 voor het eerst opduikt in de jaarboeken. Volgens de overlevering verschijnt de vogel elke zondagmorgen omstreeks half twaalf (destijds de aanvang van de wedstrijd). Landt hij in een sierlijke duikvlucht van rechts, dan zijn de voortekenen goed. Zo nee, dan werden alle middelen te baat genomen om hem gunstig te stemmen zodoende de wedstrijd alsnog te winnen. 

Het clubblad De Spriet komt van eind april tot en met eind augustus iedere week uit met verslagen van wedstrijden, crickettours en het wel en wee rond de velden. Het geeft een goed tijdsbeeld, naast de talrijke jubileumboeken en het beschrijft de rijke historie en bijzondere tradities van de club door alle jaren heen. Met veel creativiteit is en wordt er geschreven door de clubleden. De Spriet wordt digitaal verstuurd naar  alle leden, ondersteunende leden, donateurs en sponsoren. Het formaat wordt in  A5 uitgebracht en nu inmiddels digitaal beschikbaar. De omslag was in kleur, het binnenwerk zwart/wit.
De Spriet wordt sinds 2005 ook digitaal bewaard. Een aantal oudere jaargangen zijn gedigitaliseerd om een gevoelt te krijgen wat er in de zomers van toen afspeelden op de cricketvelden van Rood en Wit.
Terug te vinden onder http://roodenwit.nl/nl/spriet/download_spriet/  Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder