Rood en Wit 2020

Rood en Wit is opgericht op 22 juni 1881 en is een van de grootste cricketverenigingen in Nederland met een rijke historie. Naast traditie en sportiviteit staan prestatie en recreatie hoog in het vaandel. Het eerste herenelftal zal het komende seizoen uitkomen in de topklasse van de vaderlandse competitie. Dames 1 komt eveneens uit in de hoogste klasse. Rood en Wit is in haar bestaan regelmatig kampioen van Nederland geweest. Dames 1 behaalde in de laatste 10 jaar vele malen het landskampioenschap, het laatste werd behaald in 2007. Het technisch beleid is gericht op topsport. Rood en Wit staat bekend om zijn vriendschappelijke sfeer, gedegen jeugdopleiding, sterke bestuurlijke bijdragen aan de landelijke cricketorganisatie en haar fraaie accommodatie.

Onze Leden
Het ledental van Rood en Wit beweegt zich rond de 300. In 2020 nemen 2 herenelftallen op zondag deel aan de competitie en 2 herenteams op de zaterdagmiddag:
ZAMI en Veteranen spelen in de ZAMI Competitie mee en een woensdagavond cricketteam.

Het damescricket in Nederland vindt zijn oorsprong op Rood en Wit in 1932. Het damesteam speelt op zaterdag. Wij beschikken over een groeiende jeugdafdeling. De vele jeugdelftallen spelen op zaterdag. Grote landelijke bekendheid geniet het jeugd "Spriettoernooi", zo genoemd naar het symbool van onze vereniging, en waaraan zo´n 25 teams uit het gehele land meedoen. Gedurende de zomermaanden is Rood en Wit aktief in de weekends terwijl op doordeweekse dagen aaneengesloten wordt getraind. In de winter wordt vanaf december gestart met de indoortrainingen in de Beyneshal te Haarlem. Vanaf begin april wordt getraind op Rood en Wit in de kooi waar drie piches beschikbaar zijn. Rood en Wit wordt bezocht door leden en door trouwe aanhangers die genieten van de goede sfeer en de ambiance langs de velden.Sponsors


Mededelingen


PARKEREN & ROUTE : VOLG VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT PARKEERPLAATS s.v.p. bij de school (zie onder), niet bij de ingang cricketveld!
Volg route : Van Limburg Stirumstraat - niet naar Leidsevaartkant! LET OP ALLEEN PARKEREN IN DE ZIJSTRAAT VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT (er staat een geel bord 'school' boven de Wagenweg) deze is 50 meter ten noorden van de wandelingang Wagenweg 240 bij EINDENHOUT. Vanaf parkeerplaats 200 meter lopen door het parkje met tuinkoepel naar het veld. Tas tillen svp, niet over schelpenpad trekken. Moet lukken :-). Auto's niet parkeren bij de ingang cricketveld. Lees verder

Beeldverslag van zaterdag 10 juli.
De strijd om de Posthuma Beker en de van Baasbank Trofee vastgelegd door Dorothee. Lees verder